Društvo

Гранична полиција добила упутства о безбједности хране

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ добила је од Агенције за безбједност хране БиХ упутства о начину понашања када је ријеч о безбједности хране и могућим болестима које се путем ње преносе, изјавио је директор Граничне полиције Винко Думанчић.


"Гранична полиција БиХ раније је добила упутства од Федералног министарства здравља и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и сва она су прослијеђена јединицама ове полиције које се налазе на терену", рекао је Думанчић.

Он је истакао да су у упутствима, између осталог, наводи из којих земаља стиже храна којом је могуће пренијети одређене болести и како припадници Граничне полиције БиХ у том случају треба да се понашају.

Агенција за безбједност хране БиХ у упутству наводи да је брза глобализација производње хране и трговине повећала могућност међународних инцидената у области контаминације хране.

"Према савременом концепту, проблем безбједности хране не може се рјешавати на националном нивоу, него је неопходно повезивање на међународном нивоу, а што је у складу са Међународном здравственом регулативом. То је веома важно због свакодневне рутинске размјене информација по питањима безбједности хране и брзог приступа информацијама у хитним случајевима", истиче се у упутству.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog