Društvo

Делта извисила у Љубљани

ЉУБЉАНА - Умјесто београдске "Делте", нови партнер у градњи спортско-трговачког комплекса у Љубљани биће аустријски холдинг "Супернова", саопштио је данас градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.


Он је на конференцији за новинаре, одржаној на градилишту "Стожице", рекао да су са "Суперновом" већ потписани уговори и да је "Делта" прекршила потписани уговор и није уплатила другу траншу од 19 милиона евра.

"Делта" је до сада уплатила само првих пет милиона евра, што упркос промијењеним условима, односно финансијској кризи, ипак није било довољно да остане у пројекту, чија је вриједност са 242,5 милиона евра спуштена на нешто више од 200 милиона евра.

Аустријска "Супернова", која у Љубљани већ има велики трговачки центар, ући ће улагањем од 2,5 милиона евра у предузеће "Греп", које је у власништву града Љубљане и које је формирано управо за градњу комплекса "Стожице".

"Супернова" ће добити 25-одстотно власништва у том предузећу, које намјерава да се докапитализује за 10 милиона евра, а преосталих 75 одсто власништва у "Грепу" ће имати грађевинска предузећа "Градис Г" и "Енергоплан".

Директор "Грепа" Урош Огрин рекао је да је рационализовани и модификован пројекат, у складу са промијењеним условима и постојећим просторним планом, најприје понуђен "Делти", али га она није прихватила, због чега је "Греп", као што је и најавио крајем априла, нашао новог партнера.

Франк Алберт, власник "Супернове", рекао је на конференцији за новинаре да је задовољан због тога што је његова компанија ипак добила прилику да буде партнер у овом пројекту, за који је конкурисала и прије годину дана, када је умјесто ње изабрана "Делта".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog