Društvo

Почетак суђења Бранковићу и Бичакчићу

САРАЈЕВО - Пред кантоналним Судом у Сарајеву за данас је заказан почетак суђењу бившим федералним премијерима Едхему Бичакчићу и Неџаду Бранковићу који се терете за злоупотребу положаја и овлаштења, приликом нелегалне куповине Бранковићевог стана док је обављао дужност директора "Енергоинвеста".


Бранковић и Бичакчић изјаснили су се 1. јуна пред овим судом да нису криви.

Кантонални суд Сарајево потврдио је 24. априла оптужницу против Бичакчића и Бранковића у којој се наводи да је злоупотребом положаја, купљен стан од 132 метра квадратна за Неџада Бранковића у елитном насељу Циглане за свега 920 КМ.

Бранковић је 2000. године у вријеме куповине овог стана обављао дужност директора компаније "Енергоинвест" Сарајево, те је, према оптужници, том куповином оштетио ту компанију за 150.000 КМ и буџет ФБиХ за 114.000 КМ.

Према наводима оптужнице, Бичакчић је као премијер ФБиХ потписао Одлуку о распореду средстава буџета 2000. године за стамбена питања службеника у тијелима законодавне, извршне и судске власти ФБиХ.

Одлука је донесена иако Влада ФБиХ никада није разматрала ни донијела наведену одлуку, те је Бичакчић тако поступпио супротно одредбама Закона о Влади ФБиХ и Пословника о раду Владе ФБиХ..

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog