Društvo

Глухаковић: Агенција за сигурност хране упоште не функционише

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је да Агенција за сигурност хране БиХ уопште не фунционише, што одговара увозним лобијима који у БиХ пласирају неквалитетне производе.


"Једна од најважнијих институција у БиХ уопште не функционише. Управни одбор, који није конституисан већ више од годину дана, не састаје се. То неком одговара, а прије свега увозним лобијима који пласирају врло неквалитетне производе на тржиште БиХ", појаснио је Глухаковић.

Помоћник министра трговине и туризма Душанка Тегелтија изјавила је да, с обзиром на то да Агенција не ради, не постоји ни координација надлежних инистуција РС са овим органом.

"Агенција је донијела неколико правилника, у чему нису учествовали представници из РС, а ти правилници нису усвојени на Савјету министара. Посљедице нерада јесу недоношење многих подзаконских аката, као што су они о млијеку и млијечним производима, меду, брашну", навела је Тегелтија.

Она је напоменула да због тога инспекције не могу функционисати како треба, јер су принуђене да примјењују правилнике из бивше Југославије.

Тегелтија је подсјетила да је Агенцију за сигурност хране основало Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, али оно нема никакве ингеренције над њом, већ одговара Савјету министара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog