Društvo

Додик: Проблеме радника ''Боске'' и ''Ослобођења'' нека ријеши ''Делта''

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је да проблеме радника "Боске" и "Ослобођења", који штрајкују, треба да рјешава "Делта-Зекстра", те додао да ће тражити да њихови проблеми буду ријешени са послодавцима.


"Уговорне обавезе са `Делта-Зекстром` морају се испунити, а Влада је гарант тога", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Он је додао да су обављене све процедуре у вези са регистрацијом да би то питање било ријешено.

"Што се тиче Владе РС, оно што је написано у уговору то мора бити испоштовано", навео је Додик.

Радници Робне куће "Боска" јуче су ступили у штрајк и захтијевају састанак са новим већинским власником, исплату 24 плате, 11 топлих оброка, повезивање радног стажа и исплату свих других накнада које се дугују радницима.

Радници Новинско-издавачког предузећа "Ослобођење" ступили су јуче у генерални штрајк са потпуном обуставом рада који ће трајати до испуњења њихових захтјева за исплату разлике плата за прошлу годину и исплате плата и топлих оброка за март, април и мај ове године.

Конзорцијум "Делта-Зекстра" уплатио је крајем маја три милиона евра за пакет акција државног капитала "Боске", према Уговору потписаном између Владе РС и овог београдског конзорцијума.

Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић рекао је да ће се данас састати са представницима београдске компаније "Делта-Зекстра" с којима ће разговарати о будућим плановима новог власника бањалучке Робне куће "Боска''.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog