Društvo

Утисци новинара из Србије

БАЊА ЛУКА - Замјеник директора Медија центра у Београду Гордана Младеновић изјавила је да предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик има визију и гледа унапријед, иако многи политичари у региону гледају уназад.


Младеновићева, која је заједно са новинарима из Србије и страним новинарима акредитовним у Србији, присуствовала пријему код премијера Додика, рекла је да је за Српску добро да се страни и домаћи новинари увјере шта је РС урадила и да се упознају са радом премијера и његове владе.

Она је истакла да су овакви сусрети за похвалу, јер се новинари упознају о политичкој и економској ситуацији у РС о којој им је говорио Додик.

"Најважније је да Додик има визију и гледа унапријед, јер смо навикли да политичари у региону гледају уназад", оцијенила је Младеновићева.

Младеновићева је рекла да је на састанку са премијером било ријечи и о односима РС и Србије и да их је Додик информисао и о добрим односима које РС има и са другим земљама у окружењу.

Према њеним ријечима, Додик је новинарима рекао да РС стоји на европском путу и да није никаква сметња за европске интеграције.

Бугарски новинар Ели Јурукова изјавила је да је ово била драгоцјена посјета и да РС треба чешће да угости стране новинаре.

"Ја сам била ратни извјештач са ових простора и сада потпуно другачије видим ту земљу, нарочито РС, на чијем челу је предсједник Владе - човјек европског кова, који гледа унапријед", рекла је Јурукова.

Она каже да је Додик, осим што је европски политичар, одговарао и на сва питања и додала да, новинарски речено, није било шкакљивих питања на која он није јасно и прецизно одговорио.

"Фасцинирало ме што премијер Додик о значајним питањима у РС консултује и представнике опозиције, као и када је ријеч о глобалној кризи која је захватила свијет", навела је Јурукова.

Она је додала да их је премијер Српске упознао и о привредној ситуацији у РС, те нагласила да су се и они сами увјерили у напредак РС и Бање Луке за који је рекла је лијеп европски град са љубазним људима.

"Ова посјета је корисна и мислим да је до ње требало доћи раније, јер смо након разговора са премијером Додиком стекли бољу и љепшу слику о РС и њеним људима", рекла је Јурукова.

Новинари су јуче дошли у дводневну посјету РС, а до сада су, осим са Додиком, разговорали и са градоначеликом Бање Луке Драгољубом Давидовићем који их је упознао са радом градске Скупштине, а посјетили су и организаторе недавно одржаног Свјетског првенства у рафтингу,

Замјеник директора Медија центра у Београду Гордана Младеновић напоменула је да страни новинари до сада нису знали за природне љепоте који су услов за одржавање рафтинга.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog