Društvo

Лујић: Сипа ће хапсити све, па и политичаре

САРАЈЕВО - Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Мирко Лујић рекао је данас да ће Сипа и даље хапсити сва лица, па и политичаре, за која се изда законит налог за лишавање слободе.


Лујић је истакао да је ова агенција сервис Тужилаштва БиХ, према чијим писаним и усменим захтјевима поступа.

Он није желио да коментарише истраге које припадници ове агенције спроводе у Бањалуци у вези са изградњом административног центра и РТВ дома.

" Уз дужно поштовање према вашем послу и интересу јавности за оно шта ми радимо, ја ћу и даље са своје позиције инсистирати на томе да Агенција и даље задржи право на рестрикцију информација у апсолутно активним случајевима и директним истрагама које су у току", рекао је Лујић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да ће ове рестрикције бити сукцесивно смањиване, те да ће Агенција створити услове који ће медијима омогућити да што боље и квалитетније обављају свој посао.

"Због специфичност ове агенције која предузима све више значајнијих активности у оквиру Закона о кривичном поступку у вези са посебним истражним, прикривеним и тајним радњама, ми ћемо у том дијелу и даље држати јаче рестрикције како не би угрозили тајност операција и идентитет наших службеника који на њима раде", објаснио је Лујић.

Коментаришући пријаву коју је против њега поднио његов замјеник Драган Лукач, Лујић је рекао да је та пријава на чекању у Савјету министара БиХ.

Он је навео да је пријава достављена Одјељењу за унутрашњу контролу које није надлежно да поступа по тој пријави, због чега је пријава прослијеђена Независном одбору чија је надлежност именовање и разрјешење високих полицијских званичника.

"На нашу жалост, тај одбор још није профункционисао, због чега је пријава још на чекању у Савјету министара БиХ", рекао је Лујић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog