Društvo

Цикотић: Нисам наредио уклањање спомен плоча у БЛ-касарнама

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Селмо Цикотић изјавио је данас да он ни у ком случају није наредио уклањање спомен-плоча погинулим припадницима Војске Републике Српске у касарнама у бањолучкој регији.


"Ја са тим немам ништа и заиста не знам због чега неко има потребу да се то сада ради. Треба видјети ко је то наредио", рекао је Цикотић.

Он је истакао да ће, можда, морати бити формирана комисија која ће утврдити ко је склонио плоче, и то у вријеме када има толико горућих ствари које треба ријешити.

Министар одбране БиХ нагласио је да има сензибилитет за такве ствари, те да му није јасно зашто би спомен-плоче сада некоме сметале и зашто их је морао уклонити.

Замјеник министра одбране БиХ Живко Маријанац потврдио је да су уклоњене спомен-плоче у касарни ''Козара'', али да не мисли да је то учињено према наређењу министра одбране БиХ.

"Осуђујем тај чин. Вјероватно ће бити успостављена комисија која би требало да утврди ко стоји иза тога чина", рекао је Марјанац.

Спомен-плоче погинулим припадницима ВРС, које су биле у касарнама у бањолучкој регији, склоњене су са свих видљивих мјеста у војним објектима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog