Društvo

Додик: Повлачење потјерница је сраман чин

БИЈЕЉИНА - Премијер Републике Српске Милорад Додик оцијенио је као „неприхватљиву и срамну" одлуку генералног секретеријата Интерпола да суспендује „црвене потјернице" из Србије против 19 грађана Босне и Херцеговине у случају „Добровољачке улице".


Српско тужилаштво за ратне злочине је због напада на колону бивше Југословенске народне армије у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992, расписало међународне потјернице, између осталих и за бившим члановима ратног Предсједништва БиХ Ејупом Ганићем и Стјепаном Кљујићем.

Премијер Додик је изјавио новинарима у Бијељини да је тим чином „наше повјерење у међународно право и правни систем значајно угрожено", као и да захтев за повлачење потјерница „није донијело Вијеће министара БиХ нити су консултовани представници из Српске".

Премијер Српске је критиковао рад Тужилаштва БиХ и истакао да оно, као и Суд БиХ, не би требало да постоје на начин као до сада.

Министарство безбједности БиХ саопштило је да је Генерални секретаријат Интерпола донио одлуку којом су „црвене потјернице" Београда против држављана БиХ у случају „Добровољачка улица" дефинитивно обустављене.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog