Društvo

Свињски грип у универзитетском селу

БЕОГРАД - Још двојица спортиста, учесника Универзијаде, обољели су од новог грипа, а укупан број потврђених случајева у Србији порастао је на 21, објавио је данас Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".


То је шест случајева више него у петак, када је објављен последњи извјештај.

Поред спортисте из Аустралије, обољели су и спортиста из Аргентине и Уганде.

У саопштењу "Батута" наводи се да је у 18 случајева обољевања, од укупно 21 регистрована, ријеч о особама које су допутовале из земаља у којима је раније регистровано обољевање (Аргентина, Аустралија, Канада, Велика Британија и САД).

Епидемиолози потврђују да је ријеч о особама које су у Србију већ ушле са вирусом, али без развијених симптома, тако да нема никога ко је грип добио у самом спортском селу.

Три обољеле особе су биле у контакту са потврђеним случајевима. Ријеч је о двије особе које су биле у контакту са првим регистрованим случајем обољевања у Црној Гори и, како произилази из данашњег саопштења, спортисти из Уганде.

Контакти оболелих особа налазе се под сталним здравственим надзором.

Регистрована су и три вјероватна случаја обољевања. Ради се о особама са развијеним симптомима болести које су биле у контакту са потврђеним случајевима, али без лабораторијске потврде дијагнозе.

Обољеле особе су са територије Београда, Новог Сада, Сомбора, Ниша, Србобрана, Нове Пазове и Шапца. Међу обољелима су и тројица спортиста из Аустралије, Аргентине и Уганде.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog