Društvo

Основан фонд солидарности у Зворнику

 ЗВОРНИК - Скупштина Општинске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Зворник основала је данас Фонд солидарности, којим ће се на принципима солидарности и међусобног разумијевања помагати најугроженијим члановима ове организације.


 

Предсједник Општинске организације Миливоје Марковић рекао је да ће средства за Фонд солидарности бити обезбјеђивана из мјесечне чланарине у износу од једне марке, те прилога и других донација.

"Из Фонда солидарносити биће финансирано, прије свега, лијечење тешко обољелих чланова, обилазак старих и изнемоглих лица, помоћи приликом сахрана, те пружање подршке програму чувања и његовања успомена на погинуле и заробљене борце и нестале цивиле", рекао је Марковић новинарима након годишње извјештајне Скупштине.

Он је додао да ће Фондом солидарности управљати петочлана комисија, која ће радити према правилнику о расподјели средстава овог фонда.

Извјештајна Скупштина усвојила је и Извјештај о раду за прошлу годину, Програм рада и Финансијски план за ову годину.

Чланови Скупштине су претходно положили вијенце на споменик 1 080 палих бораца у отаџбинском рату, за које је у цркви Рођења светог Јована Претече служен парастос.

Општинска организација породица погинулих и заробљених бораца и несталних цивила основана је 7. јула 1998. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog