Kultura

Џексонова комеморација: Рекордан број коментара на ФБ

САН ФРАНЦИСКО - Руководиоци интернет странице намијењене за дружење, "Фејсбук", саопштили су данас да је током меморијалне службе недавно преминулом "краљу попа" Мајклу Џексона, коју је америчка телевизијска мрежа " ЦНН преносила уживо, у једном тренутку било 6 000 коментара по минуту.


"Само за пренос на ЦНН било је 6 000 коментара", рекао је директор маркетинга "Фејсбука" Ренди Зукерберг, истичући да је то знатно више него на појединим медијима, као што је АБЦ, који имају сопствене "Фејсбук" имплементације.

Корисници "Фејсбука" широм свијета размијењивали су податке током живог преноса комеморације на интернет страницама ЦНН, АБЦ и И-онлајн .

Истом технологијом која је употријебљена за емитовање предсједничке инаугурације Барака Обаме на ЦНН - "Фејсбук конект" - било је омогућено људима да посматрају меморијалну службу за Мајкла Џексона на видео плејерима ЦНН.

Зукерберг је изразио очекивања да ће рекорд у коментарима од 8 000 коментара по минути постигнут током инаугурације сада бити надмашен.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog