Društvo

Тиват: Лијечио бесплатно у замјену за секс

ПОДГОРИЦА - Црногорска полиција ухапсила је Подгоричанина чији су иницијали М.И., који је радио као љекар у Дому здравља у Тивту, због сумње да је починио кривично дјело трговина људима, саопштила је Управа полиције.


Осумњичени М.И. (49) је то кривично дјело починио на штету И.Г. (24) из Ковина, са боравком у Тивту, која је јуче дошла у испоставу Тиват и пријавила да је у јуну прошле године упознала доктора који јој није наплаћивао љекарске услуге као страној држављанки, већ јој је предложио да му заузврат пружа сексуалне услуге, на шта је она пристала.

"Током њихових сусрета, који датирају од тог периода, М.И. је, како се сумња, И.Г. за сексулане услуге плаћао по 20 евра", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је осумњичени, знајући за тешке имовинске прилике обећавао да ће финансијски помагати и запослити И.Г. и њеног мужа М.Г. ,од којег је тражио да га орално задовољава.

Осумњичени је у више наврата позивао И.Г. ради проституисања, односно пружања сексуалних услуга његовим пријатељима, наводи се у саопштењу.

Љекар је осумњичен и да је обећавао да ће финансијски помагати и запослити И. Г. и М.Г, као и да ће им "средити" личну карту, пасош и зравствену књижицу.

"Сумња се да је, знајући њихове тешке имовинске прилике, супружницима обећао да ће им дати позајмицу од 35 хиљада евра, чим прода кућу у БиХ, а М.Г. је обећао да ће наћи купца за његов бубрег", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је осумњичени касније рекао М. Г. да је нашао особу која би, за износ од 40 до 50 хиљада евра, купила његов бубрег, и дао му број телефона те наводне особе на који се нико није јављао.

О овоме су обавијештени истражни судија Вишег суда и замјеник Вишег државног тужиоца у Подгорици, који је и квалификовао кривично дјело.

Осумњичени М.И. ће сутра, уз кривичну пријаву, бити предат истражном судији Вишег суда у Подгорици.

Из полиције је саопштено да су по пријави И.Г., ухапшена и лица чији су иницијали Б.Х. (27) и Т.Р. (24) из Тивта, због сумње да су је силовали.

За њих је донесено рјешење о задржавању у полицијским просторијама, и они ће сутра уз кривичну пријаву бити предати истражном судији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog