Društvo

Четврти дан блокаде СО Куршумлија

КУРШУМЛИЈА - Радници Шумско-индустријског комбината "Копаоник" и Модне конфекције "7. јули", њих око тристо, четврти дан држе у блокади зграду Скупштине општине (СО) Куршумлија, у коју су јутрос хтјели да пусте само раднике управе, али предсједник општине Зоран Вучковић, који је дочекан уз звиждуке и пријетње, то није прихватио.


Вучковић је изјавио да је поднио захтјев општинском јавном тужиоцу да хитно реагује и спријечи даљу блокаду општине, која, како каже, због четвородневне блокаде трпи огромну штету.

"Поднео сам захтев јавном тужиоцу и затражио да спречи даљу блокаду општине и омогући несметан рад радницима управе и нама челницима, али још нисам добио никакав одговор нити је било ко реаговао", истакао је Вучковић и додао да нема одговора ни од премијера Владе Србије Мирка Цветковића и министра за економију и регионални развој Млађана Динкића, којима су из његовог кабинета више пута упућивани захтјеви штрајкача.

Предсједник Штрајкачког одбора ове двије приватизоване фирме Боривоје Урошевић рекао је да је одбор одлучио да магистрални пут Ниш - Приштина и све државне институције у овом граду буду блокиране у току сљедеће седмице.

Он је напоменуо да су захтјеви штрајкача веома јасни и да они зграду СО неће деблокирати све док у Куршумлију не дођу премијер Цветковић и министар Динкић и виде тренутно стање привреде у овој општини.

У близини зграде СО Куршумлија присутан је и већи број полицајаца са опремом за разбијање демонстраната, који још нису реаговали.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog