Društvo

Универзитет у БЛ: Још 1 564 слободна мјеста за бруцоше

БАЊА ЛУКА - На Универзитету у Бањoj Луци, након првог уписног рока у школској 2009/2010. години, за бруцоше је остало још 1 564 слободна мјеста.


На 16 факултета овог универзитета било је планирано да у прву годину школске 2009/2010. године
буде уписано 3 605 студената, а након пријемног испита право уписа стекао је 2 041 студент.

Сва мјеста попуњена су на Архитектонско-грађевинском факултету, Економском, Правном и Шумарском факултету, као и на студијском програму Аграрна економија и рурални развој на Пољопривредном факултету, студијски програм Екологија и заштита животне средине на Природно-математичком факултету и Општи-наставнички смјер на Факултету физичког васпитања и спорта.

Непопуњених мјеста има на студијским програмима музичке и драмске умјетности на Академији умјетности, на свим студијским програмима Електротехничког факултета, на Машинском факултету, као и на студијском програму Здравствене његе на Медицинском факултету.

На Пољопривредном факултету нису попуњена мјеста на студијском програму за анималну и за биљну производњу, као ни на студијским програмима Природно-математичког факултета, на Рударском и Технолошком факултету, на студијском програму спорт на Факултету физичког васпитања и спорта и на појединим студијским програмима Филозофског, Филолошког и Факултета политичких наука.

Упис кандидата који за то имају услове почиње сутра и траје до 17. јула, док ће организационе јединице Универзитета у Бањој Луци, које у првом року нису уписале планирани број студената, организоваће у августу други уписни рок.

У другом уписном року студенти ће документа моћи предати од 18. до 23. августа, а пријемни испит биће одржан 27. августа, са почетком у 9.00 часова.

Резултати другог уписног рока биће објављени 30. августа до 14.00 часова, а упис примљених кандидата трајаће од 1. до 6. септембра.

На организационим јединицама Универзитета у Бањој Луци на којима и послије другог уписног рока остане непопуњених мјеста организоваће се и трећи уписни рок.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog