Društvo

Нису разоружане терористичке групе на Косову

НОВИ САД - Министар унутрашњих полслова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да у неким крајевима Србије и даље постоји проблем безбједности зато што на Косову и Метохији још нису разоружане све терористичке групе, што потврђује и напад на два припадника Жандармерије у селу Лучани.


"Упозорићемо Еулекс на те чињенице, као и на питање контроле такозване административне линије у смислу шверца оружја и преласка терориста у на југ земље. Еулекс мора схватити да и даље постоје велики безбедоносни ризици на југу Србије управо из тих разлога", рекао је Дачић новинарима у Новом Саду.

Он је додао да ће полиција учинити све да на југу Србије "сасијече" сваку могућност еветуалних нових терористичких напада.

"Полиција и Жандармерија испуниће све задатке и најенергичније ћемо одговорити на сваки покушај нарушавања територијалног интегритета и суверенитета, као и сваки напад на наше припаднике на југу Србије", истакао је Дачић.

Према његовим ријечима, питање људских прва и слобода у том дијелу Србије нема никакве везе с тероризмом.

"Југ Србије јесте политички деликатно подручје, али ћу рећи да питање људских права и слобода нема везе с тероризмом јер је тероризам зло, са којим ће се Србија најжешће обрачунати", закључио је Дачић.

Он је потврдио да се два жандарма рањена ноћшњем терористичком нападу када је на њих испаљена граната из ручног бацача у селу Лучане код Бујановца налазе ван животне опасности и да су смјештени на београдску Војно-медицинску академију.

"Један од жандара рањен је гелерима пројектила ручног бацача у доњи део леђа, а други у врат, али се после указане лекарске интервенције обојица налазе ван животне опасности", додао је Дачић.

Министар полиције Србије данас је са градоначелником Новог Сада Игором Павличићем потписао Уговор којим је град опремио новосадску Полицијску управу новим мотоциклима, скутерима, аутомобилима, панцирима и другом опремом у вриједности од 20 милиона динара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog