Društvo

Тужилаштво Србије не одустаје од предмета

БЕОГРАД - Тужилаштво за ратне злочине Србије, без обзира на захтјев министра безбједности БиХ Тарика Садовића да централа Интерпола суспендује потјернице за "тузланску колону", имаће исти став као и у случају "Добровољачка", поготово што је ријеч о предмету који је у фази главног претреса.


"Тај предмет остаје жив за тужилаштво.Тужилаштво потврђује свој став изнесен поводом суспендовања потјерница за `Добровољачку`. Исти принцип важи за случајеве `Добровољачка` и `тузланска колона`, као и за све предмете који се налазе у поступку Тужилаштва", речено је у српском тужилаштву.

Како је речено, тужилаштво не одустаје од принципа да се сви предмети, који су у поступку за ратне злочине и односе се на БиХ, налазе у истом статусу као и сви други предмети ратних злочина који се односе на Хрватску или Косово.

У Тужилаштву за ратне злочине Србије напомињу да имају врло коректну сарадњу са кантоналним тужилаштвом у Тузли у вези са предметом "Тузланска колона".

Министар безбједности БиХ Тарик Садовић покренуо је пред централом Интерпола процедуру суспензије потјерница у случају "Тузланска колона", које је расписала Србија.

Ријеч је о црвеним потјерницама издатим за држављанима БиХ Селимом Бешлагићем, Енвером Делибеговићем, Будимиром Николићем и Мухамедом Бркићем, које Србија терети за ратни злочин и недозвољена средстава ратовања по Кривичном закону бивше Југославије.

Напомињући да су већ суспендоване потјернице из Србије у случају "Добровољачка", Садовић је затражио од Интерпола да одмах суспендује и потјернице за "тузланску колону", наводећи да је у питању "идентичан случај, заснован на монтираним оптужбама Интерпола Београд, које нису правно утемељене".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog