Društvo

Тадић, Дачић и Шутановац у Копненој зони безбједности

БУЈАНОВАЦ - Предсједник Србије Борис Тадић, те министри унутрашњих послова Ивица Дачић и одбране Драган Шутановац обилазе данас Копнену зону безбједности на југу Србије, дан након терористичког напада у коме су непознате особе пуцале из ручног бацача и раниле двојицу припадника Жандармерије.


Тадић и министри почели су посјету обиласком базе Жандармерије "Уши" код Бујановца, након чега ће посјетити и војну базу, као и село Лучане, гдје се и десио напад на патролу Жандармерије.

Увиђајем је утврђено да је граната пала на неколико метара од два полицијска возила која су била у патроли, а да су затим нападачи отворили ватру из аутоматског оружја на коју су жандарми одговорили.

Министар Дачић изјавио је поводом тог чина да је ријеч о терористичком нападу и да постоје обавјештајни подаци да се веома често преко административне линије врши организован, илегални пренос оружја и муниције.

У терористичком нападу на патролу Жандармерије, код села Лучане, теже је рањен Ненад Николић, а лакше повреде задобио је Милош Церовић и обојица се опорављају на ВМА у Београду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog