Društvo

Бандић и Јешић почасни грађани Сребренице

СРЕБРЕНИЦА - Повеља "Почасни грађанин Сребренице" данас је у згради сребреничке општине уручена градоначелнику Загреба Милану Бандићу и начелнику општине Инђија Горану Јешићу.


У образложењу одлуке Скупштина општине Сребреница наводи се да су Бандић и Јешић дали велики допринос развоју толеранције, мултиетничности и мира те успостављању сарадње Загреба и Инђије са Сребреницом.

Јешић је након пријема повеље изјавио да му је част да је он из Србије добио ово признање.

"Србија има обавезу да помогне свим општинама у БиХ, а посебно Сребреници. Ја имам обавезу да помогнем и то ћу у складу са могућностима учинити, да посредујем и утичем на успостављање и развој привредне сарадње инђијских и сребреничких фирми", рекао је Јешић.

Градоначелник Загреба Бандић захвалио је за признање и упозорио да се не смије заборавити нити дозволити "да се било гдје понови трагедија каква је задесила Сребреницу".

"Потребно је ширити љубав, толеранцију и разумијевање те оснажити односе и сарадњу Загреба и Сребренице и на томе ћемо радити", рекао је Бандић који је данас предао санитетско возило које је град Загреб поклонио Сребреници.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog