Republika Srpska

''Србијагас'' и ''Гаспром'': Уговор крајем сљедеће седмице

БЕОГРАД - Уговор "Србијагаса" и "Гаспрома" о оснивању заједничког предузећа за модернизацију складишта природног гаса Банатски Двор биће потписан највјероватније крајем сљедеће седмице, изјавио је генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.


Он је навео да је уговор завршен, али да још треба "средити" имовинске податке.

"Све смо се договорили, али потребно је да средимо имовинске податке. Јер, сада поједини папири нису 'чисти', односно део имовине у Банатском Двору није пренет на 'Србијагас'. Требало би да и тај део посла завршавамо, и у понедељак цео документ проследимо у 'Гаспром' на верификацију", рекао је Бајатовић .

Он је рекао да ће, пошто Руси буду погледали коначни текст уговора, консултанти "Србијагаса" оцијенити тај документ, а који ће потом бити упућен на сједницу Владе Србије.

На питање када би могао бити потписан уговор о оснивању заједничке фирме са "Гаспромом" за изградњу гасовода "Јужни ток", Бајатовић је рекао да је процес регистрације у току и да све иде по плану.

"Радимо, биће и тог уговора ускоро. Потребно је и да оформимо стручни тим из 'Србијагаса' који ће се бавити израдом две студије изводљивости за трасу гасовода кроз Србију. Једна мора да се уради по критеријумима 'Гаспрома', а друга, која иде на усвајање у Владу Србије, мора да буде усклађена са нашим законима", појаснио је Бајатовић, додавши да су у 80 одсто документације и података то идентичне студије.

На питање да ли ће гас појефтинити, Бајатовић је рекао да је набавна цијена гаса "пала", али да ових дана треба да стигне званичну потврда "Гаспрома".

"После тога урадићемо рачуницу свих трошкова и проследити је Агенцији за енергетику", рекао је Бајатовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog