Društvo

Хрватски ''бомбаш'' намјерио да разнесе Пахора

ЉУБЉАНА - Словеначка полиција синоћ је у возу који је саобраћао од Загреба ка Љубљани ухапсила хрватског држављанина чији су иницијали Ј.З, јер је пријетио да ће бомбом разнијети премијера Словеније Борута Пахора, јавили су хрватски медији.


Незванично се сазнаје да је ухапшени код себе имао четири ручне бомбе, а да је једну покушао активирати, у чему га је спријечила полиција.

Осумњичени је, према незваничним сазнањима, ухапшен након што је возом прешао хрватско-словеначку границу у шенгенској зони, а због планирања терористичког напада на словеначки Парламент и премијера.

Ухапшени је, наводно, полицији рекао да "ништа нису постигли" и да "није сам", због чега је словеначка полиција цијеле ноћи претраживала возове на љубљанској жељезничкој станици, али није пронашла никога са бомбом.

Словеначки медији су објавили да је све почело синоћ око 21.00 час на граничном прелазу Добова, када је полиција ухапсила путника који је пријетио бомбама, након чега су услиједиле рације у Љубљани.

Незванично се сазнаје да је "бомбаш", који је пријетио да ће у Љубљани извршити атентат на словеначког премијера, пензионисани хрватски борац који има психичких проблема.

Хрватски медији су пренијели да је ријеч о лицу чији су иницијали Ј. З, који се већ налази на такозваној шенгенској црној листи, јер је због покушаја напада експлозивом крајем деведесетих био ухапшен у Њемачкој.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog