Društvo

Делегација Владе РС положила вијенац у Поточарима

ПОТОЧАРИ - Делегација Владе Републике Српске, коју чине министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, министар за избјеглице и расељена лица Омер Бранковић и савјетник премијера РС Миладин Драгичевић положила је вијенац на спомен обиљежје настрадалим Бошњацима у Меморијалном центру у Поточарима.


Глухаковић је рекао новинарима да је жеља Владе РС да на овим просторима завлада дефинитиван мир и да се сви окрену јачању економије и стварању бољих услова за живот свих у БиХ, а посебно дјеце.

Званични програм обиљежавања 14. годишњице сребреничке трагедије, комеморација и укоп посмртних остатака настрадалих почиње у 12.00 часова, а од раног јутра колоне аутомобила са онима који желе да присуствују комеморацији пристижу у Сребреницу и Поточаре.

Будући да је организован и аутобуски превоз из многих градова БиХ, у Поточаре су већ око 8.30 часова почели пристизати и први аутобуси.

Припадници полиције РС, која обезбјеђује овај скуп, распоређени су око прилазних путева до Сребренице и Поточара и регулишу саобраћај, како не би дошло до застоја и како би сви који желе присуствовати данашњој комеморацији безбједно допутовали у Поточаре.

Најављено је да ће на скупу говорити високи представник у БиХ Валентин Инцко, амерички амбасадор Чарлс Инглиш, члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић и начелник сребреничке општине Осман Суљић.

Након комеморације, уз вјерски обред, који ће предводити поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић, у Меморијалном центру ће бити укопани посмртни остаци 534 идентификована Бошњака, који су настрадали у јулу 1995. године.

Са данашњим укопом, у Меморијалном центру ће укупно бити укопано 3 749 Бошњака, од којих је већина настрадала у јулу 1995. године, али и неки који су погинули ранијим ратним сукобима

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog