Kultura

Карл Кокс и Грин Велвет затворили ''Егзит 09''

НОВИ САД - Наступом легендарних ди-џејева Карла Кокса и Грин Велвета рано јутрос на новосадској Петроварадинској тврђави завршен је јубиларни десети музички фестивал "Егзит 09".


Култни бендови "Меднес" и "Продиџи" претходо су око поноћи забављали посјетиоце на крцатом простору испред главне фестивалске бине на Тврђави.

"Продиџи" је иначе једина група у историји "Егзита" која је на захтјев публике два пута наступала на највећем музичком фестивалу у југоисточној Европи, јер су већ свирали на Тврђави 2007. године.

Према слободним процјенама извјештача, на четири вечери "Егзита" просјечно се окупљало више од 40 000 младих из свијета, Европе, држава окружења и Србије.

Овогодишњи "Егзит" обиљежила је и трагедија кад је Ентони Џонатан Фиск (22) из Лондона погинуо друге вечери фестивала приликом пада с велике висине, пењући се на један од бедема Тврђаве са спољне стране.

Током четири фестивалске вечери на 22 бине Петроварадинске тврђаве наступило је више од 500 учесника, од којих су многи највеће свјетске звијезде и мајстори извођења модерне музике свих могућих жанрова и праваца.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog