Društvo

НСРС: Сутра о Приједлогу ребалнса буџета РС

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске сутра ће по хитном поступку разматрати Приједлог ребаланса овогодишњег буџета РС.


На почетку сједнице народни посланици постављаће питања премијеру РС Милораду Додику, а расправа ће се по хитном поступку водити и о Приједлогу закона о измјени и допунама Закона о пензијском и инвалидском осиугрању, те о приједлозима закона о Унији студената РС, о мирном рјешавању радних спорова, о вину и ракији, о измјенама и допунама Закона о основном образовању и васпитању.

На дневном реду су и приједлози закона о измјенама и допунама Закона о пољопривреди, о органској призводњи хране, као и о ветеринарским лијековима и ветеринарско-медицинским производима.

Посланици ће расправљати и о 16 нацрта закона, међу којим су и онај о преносу права својине на капиталу РС у предузећима која обављају комуналне дјелатности на јединице локалне самоуправе, о посредовању и запошљавању и правима за вријеме незапослености, о матичним књигама, те о накнадама за вршење услуга премијера и коришћење података катастра непокретности и катастра земљишта.

Планирано је и разматрање пет информација, два извјештаја и пет приједлога одлука.

Почетак сједнице парламента заказан је за 10.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog