Društvo

Пена: У Сребреници и Братунцу полиција показала професиналност

БАЊА ЛУКА - Директор полиције Републике Српске Урош Пена изјавио је да појединачни инциденти, као што је скидање заставе БиХ у Братунцу, не могу нарушити безбједносну ситуацију.


Пена је рекао да је полиција адекватно реаговала, истакавши да су неистините приче да је скрнављена застава БиХ.

"Она, нажалост, јесте скинута, али је и враћена прије него што је полиција дошла. Дакле, није било скрнављења заставе, како су то неки медији јавили", рекао је Пена.

Директор полиције РС истакао је да полиција РС адекватно реаговала и када је прије неколико дана запаљено сијено и пријећено смрћу грађанину српске националности у општини Братунац, додавши да су у оба случаја припадници МУП РС показали професионалност.

"Не гледамо да ли је неко ове или оне националности, али водимо рачуна да се грађани Сребренице и Братунца осјећају сигурно и послије 11, 12. и 13. јула. Могли смо другачије реаговати, али тиме бисмо само нарушили међунационалне и међуљудске односе", оцијенио је Пена.

Он је додао да су сва дешавања документована, да је о њима обавијештен надлежни тужилац, те да ће бити процесуирани, ако буде елемената прекршаја или кривичних дјела.

Пена није желио да кометарише позадину медијских написа о наводно лошем раговању полиције, истичући да то политичари треба да разјасне између себе, те да полиција ради крајње коректно и фер.

"Нека ми неко наведе само један примјер неадекватне реакције полиције, ако га има и неће бити проблем да видимо о чему се ради", истакао је Пена.

Пена је прецизирао да се у Сребреници годишње догоди око 70 кривичних дјела и да је проценат откривености 90 одсто, што је најбољи резултат у РС, те да је врло мало нарушавања јавног реда и мира, поготово са националним предзнаком.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog