Društvo

Динкић са делегацијом у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - Делегација Владе Србије, предвођена министром економије и регионалног развоја Млађаном Динкићем, долази данас у посјету Бањoj Луци, гдје ће са представницима Владе Републике Српске започети реализацију споразума о привредној сарадњи.


У Административном центру Владе РС у 9.30 часова биће потписан уговор са банкама о регулисању међусобних односа у вези субвенционисања каматних стопа за кредите за набавку одређених трајних потрошних добара у овој години, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Споразум ће, у присуству премијера РС Милорада Додика, потписати министар финансија РС Александар Џомбић и директори банака.

Након потписивања споразума предвиђене су изјаве за новинаре.

У 10.15 часова у кругу предузећа "Агрокоп" у Кобатовцима, код Лакташа, биће уручено 30 трактора београдске фабрике ИМТ намијењених пољопривредницима Српске.

Уручењу тракотора присуствоваће Динкић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Радивоје Братић, генерални директор фабрике ИМТ Нови Београд Слободан Петровић, генерални директор заступништва "Агрокоп" Кобатовци - Александровац Милан Кесеровић и генерални директор "Југометала" Бијељина Саша Милосављевић.

Протоколом су, након уручења трактора, предвиђене и изјаве за новинаре.

Делегације влада РС и Србије у 10.30 часова посјетиће предузеће "Нова дрвна индустрија Врбас" Бања лука, а након тога у кругу предузећа предвиђене су изјаве.

У делегацији ће бити Динкић, те министри индустрије, енергетике и рударства РС и финасија РС Слободан Пухалац и Александар Џомбић, директор и предсједник Привредне коморе РС Драгица Ристић и Борко Ђурић.

За 15.00 часова у великој конференцијској сали Административног центра Владе РС планиран је округли сто на тему "Мјере за ублажавање негативних ефеката свјетске економске кризе на РС", те разговор са представницима Привредне коморе РС о актуелним проблемима привредника РС.

У раду скупа учествоваће Динкић и министри РС, те представници Привредне коморе РС, наводи се у саопштењу.

Представници влада Србије и РС потписали су 15. јуна у Београду Споразум о сарадњи у области привреде, који се односи на извоз и куповину аутомобила "фијат пунто", трактора "ИМТ", намјештаја и коришћење туристичких аранжмана под субвенционисаним условима.

Документ су у Палати Србије потписали потпредсједници влада Млађан Динкић и Јасна Бркић, у присуству премијера Србије и РС Мирка Цветковића и Милорада Додика, као и потпредсједника "Фијат групе" Алфреда Алтавиле.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog