Republika Srpska

Вол Стрит: Индекси порасли два одсто

ЊУЈОРК - На Вол Стриту водећи индекси порасли су за више од два одсто што је њихов највећи дневни скок у шест седмица, док су највише ојачале акције банака, подстакнуте очекивањима у њихове добре пословне резултате.


Дов Џонс индекс скочио је јуче за 185 бодова или 2,27 одсто, на 8 331 бод, а СиП 500 индекс 2,49 процената на 901 бод, док је Насдак индекс скочио 2,12 одсто досегавши 1 793 бодова.

Угледни аналитичар Мередит Витни јуче је за ЦНБЦ телевизију рекла да би највеће банке могле показати добре резултате за друго тромјесечје.

Захваљујући томе, цијена акција Голдман Сачса порасла је више од пет, а Бенк оф Америка више од девет одсто, па је с тога СиП индекс финансијског сектора јуче био највећи добитник на тржишту с растом од 6,5 процената.

"Повећање процјене за акције Голдман Сачса изазвало је преокрет расположења на тржишту, барем краткорочно. Након дужег периода опреза, људи су данас били спремни да уложе нешто новца уочи објаве пословних резултата", рекао је Фред Диксон, стратег у предузећу Д. А. Дејвидсон.

Голдман Сачс ће у овој седмици, као и Бенк оф Америка, Ситигруп и ЈПМорган, објавити квартални финанцијски извјештај.

На европским берзама јуче су цијене акција снажно порасле. Лондонски ФТСЕ индекс ојачао је 1,82 одсто на 4.202 бода, а ДАКС индекс Франкфуртске берзе 3,19 одсто на 4.722 бода, док је паришки ЦАЦ порастао за 2,31 проценат на 3.052 бода.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog