Sport

Партизан у Велсу почиње европски пут

 РИЛ - Фудбалери Партизана вечерас у Рилу играју први меч другог кола квалификација за Лигу Шампиона. Противник је првак Велса а утакмица почиње у 20.45.


'Црно-бели' су у понедељак увече одржали једини тренинг пред сусрет са шампионом Велса. Партизан је на званичном сајту Рила представљен као „најтежи и најпознатији противник који је икада гостовао на Белвју стадиону". На сајту се даље наводи како је Партизан био финалиста Купа Шампиона 1966. и да за 'црно-беле' наступају два Бразилца, Вашингтон и Клео.

 

Велшани истичу како је Партизан продао Зорана Тошића и Адема Љајића Манчестер Јунајтеду и да Љајић, који ће бити на позајмици у Хумској до зиме, ипак неће играти на првом сусрету у Рилу.

Споменут је и наступ Партизана у Лиги Шампиона прије шест година, када су 'црно-бели' остали непоражени на домаћем терену у мечевима са Реал Мадридом, Олимпиком и Портом, који је те године постао првак Европе, као и двоструко узастопно освајање дупле круне у Србији у протекле две сезоне.

У Енглеску је допутовало укупно 19 фудбалера: голмани Младен Божовић и Радосављевић, играчи одбране Стевановић, Ђорђевић, Крстајић, Кнежевић, Обрадовић и Гавранчић, играчи средине терена Фејса, Петровић, Томић, Мореира. Б.Јовановић и Вујовић, као и нападачи Клео, Богуновић, Илић, Вашингтон и Диара.

У Београду су остали Дарко Божовић, Јовановић, Брежанчић, Косорић и Љајић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog