Društvo

Динкић и ''Курир'': Лист кажњен са 10.752 евра

БЕОГРАД - Одлуком Првог општинског суда у Београду дневни лист "Курир" кажњен је данас са милион динара /10.752 евра/, због објављивања најбруталнијих неистина о /предсједнику Г17 плус/ Млађану Динкићу, саопштено је из Прес службе ове странке.


У саопштењу се наводи да је Динкић, по приватној тужби, данас добио још један судски спор против дневног листа "Курир" и главног и одговорног уредника тог листа Радета Јеринића, због неистинитих текстова објављених 15. и 16. октобра 2008. године, под насловима "Ко лаже, тај и краде: Опет слагао" и "Пале маске".

Суд је усвојио тужбени захтјев Млађана Динкића и обавезао тужене, дневни лист "Курир" и главног и одговорног уредника Радета Јеринића, да му солидарно плате износ од милион динара на име накнаде нематеријалне штете.

Такође, суд је обавезао тужене да плате и трошкове парничног поступка у износу од 148.300 динара, стоји у саопштењу.

Иако је Млађан Динкић добио више од 10 судских спорова против дневног листа "Курир" због, како се наводи, константног објављивања неистина о њему, судске казне наплаћене су само у два случаја.

"То је још доказ да је неопходно побољшати постојеће законе како би се сви грађани заиста заштитили од клевета, лажи и увреда, а медији који чине били адекватно кажњени", наводи Г17 плус.

Дневни лист "Курир" до сада је због константог објављивања лажи и клевета о Млађану Динкићу по приватним тужбама судски кажњен са близу четири милиона динара, а тренутно је у току више од шест судских спорова које Динкић води против овог листа, наведено је у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog