Svijet

Медведев: Грузија је научила лекцију

МОСКВА - Предсједник Русије Дмитриј Медведев рекао је да се нада да је Грузија „научила лекцију" и да влада те земље више неће покушавати да поново припоји отцепљене покрајине Абхазију и Јужну Осетију.


Дан пошто је посjетио Јужну Осетију, осамостаљену грузијску покрајину на коју је режим из Тбилисија извршио агресију, Медведев је наговијестио да ће Русија поново реаговати војном силом, уколико Грузија покуша да поврати неку од отцјепљених покрајина.

„Не желим да расправљам о ономе што се догодило прошле године... о ономе на шта смо морали да дамо оштар и ефектан одговор", рекао је Медведев и додао да се нада да ће „ова лекција бити укорјењена у сјећању оних који покушавају да преуреде тренутни поредак, оних који покушавају да ријеше проблеме насиљем".

Британска агенција Ројтерс наводи спекулације свјетских медија да би предсједник Грузије Михаил Сакашвили, могао да дође на идеју да скрене пажњу свијета са унутрашњих проблема у својој земљи, покретањем новог сукоба у отцијепљеним покрајинама Абхазија и Јужна Осетија.

У свјетлу оваквих односа, Медведев је рекао и да је веома важно да Русија редовно спроводи војне вјежбе на свим нивоима.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog