Svijet

Клинтонова и куди и ваби Иран

ВАШИНГТОН - Амерички државни секретар Хилари Клинтон осудила је данас гушење протеста послије избора у Ирану, али је рекла да администрација предсједника Обаме и даље жели да разговара са Техераном о његовом нуклеарном програму.


Клинтонова је додала да ни она, нити Обама не гаје илузије да ће такав дијалог гарантовати успјех и поновила да је понуда о разговорима са Ираном временски ограничена.

"Схватамо значај покушаја да се ступи у контакт са Ираном и нудимо његовим лидерима јасан избор - придружите се међународној заједници као одговоран члан или наставите путем даље изолације", рекла је Клинтон.

Она је оцијенила да су директни разговори најбољи начин за представљање и објашњавање ставова.

Клинтонова се у посљедњих неколико седмица ријетко појављивала у јавности, послије операције лакта након пада и повреде.

Претходна администрација предсједника Џорџа Буша није жељела да ступи у директан контакт са Исламском Републиком док Техеран не испуни одређене услове, укључујући обуставу процеса обогаћивања уранијума.

Обама, који је ступио на дужност у јануару, каже да таквим приступом није остварен циљ да се Техеран наговори да одустане од свог нуклеарног програма.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog