Društvo

Имиграциони суд о Лаушевићу вијећа у августу

ПОДГОРИЦА - Глумац Жарко Лаушевић, који је недавно приведен због незаконитог боравка у САД, није се изјаснио о оптужници, за њега није затражена ни кауција за одбрану са слободе, а наредно појављивање пред имиграниционим судом одложено је за 10. август.


Одлагање је уследило на захтев Лаушевићевог адвоката Тимоти Грифина, коме се тужилац није противио.

Лаушевић је од 1. јула у притвору због кршења америчких имиграционих прописа. За њим су српске власти расписале потјерницу, јер није издржао вишегодишњу казну затвора због убиства Драгора Пејовића (20), Радована Вучинића (21) и рањавања Андрије Кажића у Подгорици 1993. године.

Црногорски медији јавили су да би имиграциони тужилац у Њујорку Скот Вебер и Лаушевићев адвокат Грифин могли да се споразумију око кауције на основу које би оптужени могао да изађе из притвора пре 10. августа.

Спекулише се да би у том случају суд могао донијети одлуку на штету Лаушевића која би онемогућила да икада више ступи на тло Америке.

Како је рекао генерални конзул Србије у Њујорку Бранко Радошевић, конзулат је Лаушевићу и његовој породици понудио сву помоћ, али су је они одбили.

Породица је чак захтјевала да се конзулат ни на који начин не мијеша у „случај Лаушевић", рекао је Радошевић.

Вјерује се да ће Лаушевић тражити азил с обзиром на то да је у браку са женом која је из Србије и има америчко држављанство.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog