Društvo

Tадић и Јеремић посјетили повријеђене у Каиру

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић у пратњи министра спољних послова Вука Јеремића посјетили су путнике који су повријеђени у тешкој саобраћајној несрећи у Египту.


Тадић је нагласио да је јучерашња саобраћајна несрећа у којој је погинуло девет држављана Србије "ужасна трагедија".

"У овој тешкој несрећи добра вест је да су сви наши држављани који су смештени у болници добро и да је прогноза медицинског особља за њихов опоравак јако добра", рекао је Тадић, послије посјете повријеђеним пацијентима.

Тадић је разговарао и са повријеђенима који су изразили жељу да се што прије врате кући.

"Сви повређени смештени су у једну од најбољих клиника у Каиру, а прошле ноћи их је посјетио и изасланик египатског председника Хоснија Мубарака који је лекарима наложио да за повређене туристе обезбеде најбољу медицинску негу", рекао је за РТС амбасадор Србије у Египту Дејан Васиљевић.

Према његовим ријечима, сви запослени у Амбасади у Каиру су ангажовани, а очекује се и долазак конзуларне делегације из Београда како би се обезбиједила помоћ повријеђенима и организовало пребацивање тијела погинулих у Србију.

"Министарство спољних послова Србије и наша амбасада у Египту стављени су, практично у стање узбуне", рекао је Васиљевић, истичући да је комплетно чланство Амбасаде "подигнуто на ноге".

Чим од египатских државних органа буду добијени званични подаци и имена погинулих и повријеђених, биће саопштена преко Министарства спољних послова Србије.

Васиљевић је рекао да је Амбасада Србије у Каиру добила информације од званичних органа да је ријеч о аутобусу у коме је било 17 путника из Србије, 14 одраслих и троје дјеце.

Настрадали грађани Србије били су у Египту на годишњем одмору, а тамо су отпутовали у аранжману туристичке агенције "Перла турс" из Новог Сада.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog