Društvo

Чађо: Систем за издавање докумената стабилизован

БАЊА ЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо оцијенио је приликом данашње посјете просторијама Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) у Бањој Луци да је систем битно стабилизован и да ће грађани који су предали захтјеве сигурно добити своја документа у законски предвиђеном року.


Чађо је рекао новинарима да има још много посла да се уради како би се систем довео до перфекције, оцијенивши да већ сада систем коректно функцише и да не очекује неке драматичне проблеме.

Он је констатовао да нема гужве, да је температура прихватљива и да људи не чекају пуно, а службеници су ангажовани и раде "својски".

"Морам захвалити службеницима МУП РС који раде на овој и другим бројним локацијама и уложили су велики напор, јер и мимо радног времена остају сат- два да се среди документација", рекао је Чађо.

Он је истакао да оне службенике који се нису понашали љубазно и нису имали разумијевања према странкама свакако треба укорити.

"Ситуација се превазилази, систем се стабилизује у техничком дијелу. Запослени у МУП-у чине огромне напоре да се превазиђу проблеми и да се грађанима олакша и у непредвидивим околностима, јер је дио околности био заиста непредвидив, да грађани добију услугу у најоптималнијем могућем року", рекао је Чађо.

Он је навео да се настоји појачаним ангажманом или на неки други начин да се тај рок учини што краћим.

Чађо је рекао да је сада период када је појачан интензитет тражења различитих врста докумената, те да се многи грађани сјете пред годишњи одмор да немају пасош или да истиче регистрација,
позивајући их да благовремено размишљају о томе.

Он је истакао да се не може искључити могућност да се појави некакав непредвидив проблем, нагласивши да запослени, поготово руководиоци, морају да знају на који начин реаговати у тешким или непредвидивим околностима.


Одговарајући на питање због чега се овом процесу морало приступити у вријеме годишњих одмора, Чађо је рекао да радници МУП-а РС добију делегирани посао који не могу да бирају и програмирају, а поготово не да одређују тајминге.

"Околности су такве какве јесу, али не заборавите да се ми у овом времену налазимо такође пред једним великим проблемом који је изазвао низ полемика, а односи се на либерализацију визног режима и многе институције су уложиле огромне напоре да се дође у позицију да што прије имамо урађен читав низ процедура и претпоставки да би се остварио и тај циљ и испунили услови за либерализацију визног режима", рекао је Чађо.

Он је истакао да би се у неким другачијим околностима можда овај процес могао одгодити и за септембар.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog