Društvo

У Зворнику непримјенљив Закон о продаји цигарета

ЗВОРНИК - Влади Републике Српске биће упућена иницијатива за измјене и допуна закона, који регулише промет дуванских производа, јер је стриктном примјеном овог закона онемогућено да се у трговниским радњама и другим објектима у Зворнику продају цигарете, закључак је Занатско-предузетничког удружење из Зворника.


Предсједник Управног одбора овог удружења Момчило Стевановић рекао је данас новинарима да се стриктном примјеном овог закона у Зворнику не може купити ниједан кутија цигарета.

Подсјетивши да је законом предвиђено да се у трговинским и другим објектима који су удаљености до 300 метара од школа, спортских терена и дјечијих вртића, не могу продавати дувански производи, Стевановић је рекао да је примјена одредби овог закона у Зворнику немогућа.

"Школе, спортски објекти и дјечији вртић, концентрисани су у граду, чије је конфигурација терена специфична, па због тога ниједан трговински и други објекат није удаљен више од 300 метара, чиме су трговци, примјеном овог закона, доведени у тежак положај", појаснио је Стевановић.

Он је додао да би примјеном овог закона била поспјешена нелегална трговина цигаретама, оних који су склони да раде изван законских правила.

Подсјетивши да су се скоро сви чланови удружења жалили на одредбе овог закона, Стевановић је рекао да ће Влади РС, односно ресорном министарству доставити скицу града и распоред објеката да размотре иницијативу укидања примјене овог закона за подручје града Зворника.

"Предлажемо да се дозволи слободан промет дуванских производа, али да се забрани продаја цигарета лицима млађим од 18 година", истакао је Стевановић и додао да предузетници овај захтјев сматрају оправданим и проводивим.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog