1

Svijet

Први Американац заробљен од талибана

КАБУЛ - Америчка војска данас је осудила објављивање снимка заробљеног војника у Авганистану, истичући да је то талибанска пропаганда којом се крши међународни закон.

Американци упорно у етер емитују овакве вијести, што је и више него комично у поређењу са њиховим поступцима. Рецимо, приказивањем снимака у којима се прегледа усна шупљина зачупавјелог Садама Хусеина.

Joш је забавније помињање "међународног закона" у случају када се врши агресија на суверене земље и инвазија се продужује по неколико година, или се чак (као у случају Косова и Метохије) отцјепљује дио територије исте те земље са столицом у Уједињеним нацијама.

Портпарол америчке војске, капетан Џон Сток, рекао је да је човјек који је приказан на видеоснимку заиста амерички војник, чије име није објављено. Војска је саопштила да се он од јуна води као нестао.

"Сматрамо да је употреба војника у пропагандне сврхе противна међународном закону. Чинимо све што можемо да војника спасимо безбједног и неповријеђеног", рекао је капетан Сток.

На видео снимку војник је приказан обријане главе како говори у камеру.

Америчка војска је током протекле седмице дијелила летке у којима се тражи ослобађање војника.

Заробљени војник је први припадник америчких оружаних снага у Авганистану, који је од 2001. године пао у руке талибанима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog