Svijet

Лидер војне хунте побједио на изборима у Мауританији

НУАКШОТ - Бивши лидер војне хунте у Мауританији, Мyхамед Улд Абдел Азиз, побједио је на предсједничким изборима у тој исламистичкој земљи, саопштило је министарство унутрашњих послова у престоници Нуакшот.


Министар полиције Мохамед Улд Рзеизим изјавио је да је Абдел Азиз (52) освојио 52 одсто гласова, чиме је други круг избора постао излишан.

Лидери опозиције одбацили су, међутим, исход избора, наводећи да су они били намјештени и да је ријеч о "изборном државном удару". Водећи кандидати опозиције већ су раније упозорили да је гласање лажирано и позвали међународну заједницу да спроведе истрагу.

Мохамед Улд Абдел Азиз, некадашњи начелник генералштаба и шеф предсједничке гарде, на чело сиромашне западноафричке земље је дошао у аугусту 2008. године војним ударом, којим је без крвопролића са власти оборен предсједник Сиди Улд Шеик Абдалахи.

Абдел Азиз је, међутим, касније поднио оставку на дужности у војсци и мјесто шефа војне хунте, како би се кандидовао на предсједничким изборима у Маританији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog