Republika Srpska

Семинар о утврђивању пореских стопа на добит компанија

САРАЈЕВО - Америчка агенција за међународни развој /УСАИД/, у оквиру Пројекта пореске реформе, сутра у Теслићу огранизује семинар како би се помогло ентитетским министарствима финансија и запосленим у пореским управама у да одреде пореске стопе по основу трансакција између различитих компанија.


У саопштењу УСАИД наводи да ће на семинару учествовати око 40 представника пореских и финансијских институција у Републици Српској, Федерацији БиХ и Брчко дистрикту, који ће разматрати утврђивање пореза на добит остварену трансакцијама између двије или више компанија.

Разлика између трансферне цијене и цијене која би се остварила на слободном тржишту основ је за утврђивање пореза на добит.

Предавачи су Дражен Нимчевић и Светислав Костић из "Делојте консалтинг сервисез" у Загребу и Београду.

Осим представљања искустава из Хрватске и Србије, они ће са учесницима семинара разговарати о законским рјешењима у БиХ.

Пројекат пореске реформе УСАИД-а помаже реформу директних пореза у БиХ, односно пореза на добит и доходак физичких и правних лица, те пореза на некретнине.

То се остварује путем пружања стручне помоћи ентитетским министарствима финансија и пореским управама како би се креирала ефикасна и адекватна законска регулатива.

Нови модерни закони о директним порезима ће помоћи да се редукује бреме пореза и омогући лакша имплементација.

Влада САД је до данас путем УСАИД-а обезбиједила више од милијарду долара за подршку економском, демократском и социјалном напретку БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog