Kultura

Прес центар Демофеста ипак у Дому омладине

БАЊА ЛУКА - Демофест званично почиње 23.07. у 11 часова, конференцијом за штампу која ће бити одржана у Дому Омладине, гдје ће бити и смјештен Прес центар фестивала.


Прву конференцију за штампу у предфестивалском периоду, организација Демофеста је уприличила у мултиплексу Палас, јер јер је у то вријеме Омладински савјет, који руководи Домом омладине, одбио да уступи просторије уз образложење да "Демофест има комерцијални карактер".

Демофест је и прошле године имао Прес центар у Дому омладине, а како су конференцији у биоскопској сали мултиплекса Палас присуствовали градоначелник Бање Луке, Драгољуб Давидовић, те министар просвјете и културе у Влади РС, Антон Касиповић; општи друштвени притисак је очигледно уродио плодом и у том сегменту организовања овог, за Бању Луку заиста значајног фестивала.

На конференцији ће се присутнима обратити Бранкица Јанковић, директор фестивала, Бане Локнер, предсједник овогодишњег фестивала и Ник Пени, генерални директор Бањолучке пиваре, генералног спонзора фестивала.

Првог дана фестивала публици на Кастелу ће се представити једанаест демо бендова из шест земаља региона и познати бристолски бенд Кошин. Након такмичарског и ревијалног дијела, програм ће се наставити и забавом у касне сате, у оквиру које ће наступити бањолучки бенд Сопот и ДЏ Лемон.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog