Politika

Представнички дом се изјашњава о смјени Садовића

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас би у Сарајеву требало да се изјасни о одлуци предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића о смјени министра безбједности БиХ и замјеника предсједавајућег Савјета министара БиХ Тарика Садовића.


Шпирић је у петак, 17. јула, на захтјев СДА, покренуо процедуру за смјену Садовића, који је кадар ове странке.

На предложеном дневном реду данашње сједнице је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, којима се, на приједлог Савјета министара БиХ, додатно ограничавају примања запослених у овим институцијама.

Новим ограничењима примања запослених у институцијама БиХ требало би да се оствари дио од укупно 40 милиона КМ уштеда потребних да би се испунио један од услова Међународног монетарног фонда.

Посланици би требало да размотре и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спорту у БиХ.

Пред члановима Представничког дома наћи ће се и захтјев посланика Странке за БиХ за разматрање по хитном поступку њиховог Приједлога закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ те захтјев посланика Народне странке "Радом за бољитак" Јерка Иванковића Лијановића за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о измјенама Закона о акцизама, којим се предвиђа увођење акцизе од једне КМ по кутији цигарета за потребе подстицања пољопривредне производње.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog