Politika

Рен на Балкану: Прво Београд

БЕОГРАД - Европски комесар за проширење Оли Рен данас ће посјетити Београд и у одвојеним разговорима са предсједником Србије Борисом Тадићем и премијером Мирком Цветковићем размотрити напоре за унапређење процеса придруживања Србије Европској унији.


Рен ће након Београда посјетити Подгорицу, Скопље и Сарајево да би потврдио неометан наставак процеса стабилизације и придруживања Унији земаља западног Балкана, посебно у свјетлу недавног приједлога Европске комисије да буду укинуте европске визе Србији, Црној Гори и Македонији.

"Рен путује на западни Балкан да би, прије свега, разговарао о добрим вијестима кад је ријеч о укидању виза земаља ЕУ државама региона", изјавила је београдским медијима Ренова представница за штампу Кристина Нађ.

Разговору Рена и Цветковића у Београду присустоваће и замјеник премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, потпредсједник Владе за европске интеграције Божидар Ђелић, министар спољних послова Вук Јеремић, директорка Канцеларије за европске интеграције Милица Делевић и државни секретар Министарства правде Слободан Хомен.

Из црногорске Владе саопштено је да ће Рен вечерас уручити предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу Упитник Европске комисије за чланство ове земље у Унији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog