Društvo

Приједор: Ивица Николић страдао у пуцњави са полицијом

ПРИЈЕДОР - Ивица Николић из Травника страдао је ноћас у размјени ватре са полицијом у насељу Пећани у Приједору.


Његово тијело пронашли су станари јутрос око 6.30 часова у приземљу зграде ''Г 3'', потврдила је Срни службеник за односе са јавношћу бањолучког Окружног тужилаштва Мира Милетић.

Начелник Центра јавне безбједности Бања Лука Зоран Станишљевић који је јутрос присуствовао увиђају потврдио је да је ноћас око 23.30 часова патрола полиције легитимисала лице које су сумњиво понашало.

''На основу личне карте утврдили су идентитет лица и приликом претреса његових ствари дошло је до употребе оружја од стране легитимисаног лица. Патрола је вјешто избјегла да не дође до њиховог повређивања и у циљу заштите властитих живота употријебила је ватрено оружје'', рекао је Станишљевић.

Он је навео да је Травничанин, чији идентитет још није могао потврдити, почео бјежати и да је у бјекству употребљавао ватрено оружје, након чега се сакрио.

Начелник ЦЈБ Бања Лука је потврдио да је овај бјегунац јутрос рано пронађен у згради мртав.

''Увиђај је рађен под надзором дежурног тужиоца, а биће урађена и обдукција'', казао је Станишљевић и додао да се предузимају и друге мјере у циљу расвјетљавања овог случаја.

У Тужилаштву су рекли да је увиђајем утврђено да је Николић погођен у ноге, те да је код њега пронађен пиштољ марке ''ЦЗ 99'' са заглављеном чахуром.

''Николић је овај пиштољ отуђио приликом провале стана полицајца Предрага Мацуре из Приједора'', рекла је Милетићева.

Она је додала да је тужилац наложио вјештачење парафинске рукавице и пронађене чахуре.

Николићево тијело пребачено је у Општу болницу у Приједору.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog