Društvo

Смањен и регрес запослених у институцијама БиХ

САРАЈЕВО - Посланици у Представичком дому парламента БиХ усвојили су Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ којим се смањују накнаде за регрес запослених у институцијама БиХ.


Овим смањењем примања запослених у институцијама БиХ требало би да се оствари дио од укупно 40 милиона КМ уштеда потребних да би се испунио један од услова Међународног монетарног фонда.

Представнички дом усвојио је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спорту БиХ, чиме се лица са инвалидитетом законски изједначавају са лицима без инвалидитета у погледу права на оснивање клубова, удружења и спортских друштава.

Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ враћен је надлежној комисији. Овим законским приједлогом предвиђа се увођење затворених изборних листа с циљем повећања учешћа жена у законодавним властима.

Подршку посланика добио је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ, којим се прописује да се дијете млађе од 12 година не смије возити на мјесту сувозача, а за дјецу млађу од пет година прописује се употреба сједалице.

У првом читању усвојене су измјене Закона о државној химни и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама у БиХ, док подршку нису добили Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ и иницијатива Садика Ахметовића из СДА за разматрање приједлога да се 11. јули прогласи даном сјећања на сребреничке жртве.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog