Društvo

Обрачун ножевима због свињетине?

СПЛИТ - Отац и син, Драган и Крунослав Јурић из Башке Воде, код Сплита, избодени су ножем у тучи са двојицом држављана БиХ, Салком и Харисом, такође оцем и сином, чије презиме полиција није саопштила.


Јурићи су након инцидента који се догодио прексиноћ око поноћи превезени у сплитску болницу, гдје је теже повријеђеном Драгану оперисана јетра и стомачни тракт и који је задржан на интензивној њези, док су његовом сину саниране посјекотине.

Полиција је у макарску станицу привела двојицу држављана БиХ чије су бјекство након крвавог сукоба спријечили грађани и туристи, који су их задржали до доласка полиције.

Хрватски медији преносе изјаве очевидаца, који говоре да је то била туча великих размјера и да је велика срећа да није завршила са тежим посљедицама.

Према свједочењу, сукоб је почео на излетничком броду "Папа", власништво Јурића из Башке Воде, након чега се пренио на мол за који је брод био везан.

О узроцима инцидента у Башкој Води постоји више верзија. Прва је да су отац и син из БиХ на излету одбили да једу понуђену рибу, већ су захтијевали месни оброк, који су и добили, али су потом открили да им је сервирана и свињетина.

Друга верзија је да су се сукобили због дугова, а по трећој обје породице су из Бугојна и имају нерашчишћене рачуне.

Јурићи су, наиме, као избјеглице из Бугојна у Башку Воду дошли у рату. Њихов брод је јуче испловио с излетничком туром из Башке Воде, у којој је била и породица из БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog