Društvo

Влада РС о оквиру буџета за период 2010-2012

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог докумената оквирног буџета Српске за период 2010-2012. година, саопштено је из Секретаријата Владе.


Влада ће разматрати Нацрт закона о допунама Закона о Радио-телевизији РС, Нацрт закона о научно-истраживачкој дјелатности и Нацрт закона о овјеравању потписа, рукописа и преписа.

Пред министрима ће бити Приједлог уредбе о условима и начину провођења субвенционисане куповине аутомобила марке ''фијат пунто'' произведених у Србији путем програма размјене "старо за ново".

Влада ће разматрати Информацију о критеријумима за расподјелу средстава општинама и градовима у износу од 30 милиона КМ.

Пред министрима ће се наћи и Приједлог одлуке у вези са обезбјеђењем финансијских средстава од 15 милиона КМ предузећу ''Скај Српска''.

На предложеном дневном реду је Извјештај о реализацији програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за прво полугодиште ове године.

За сједницу је предвиђено разматрање Приједлога одлуке о усвајању измјене плана коришћења средстава за подстицај развоја пољопривреде и села у овој години, као и разматрање извјештаја Комисије за утврђивање имовине у државној својини у пољопривредним задругама.

Влада би требало да разматра Приједлог закључака у вези са припремама за реализацију Пројекта рехабилитације пловног пута ријеке Саве, који суфинансира Свјетска банка, а требало би да се реализује као заједнички пројекат Србије, Хрватске и БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 10.00, а конференције за новинаре за 13.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog