Društvo

Kakaв још доказ треба за Дудаковића?

БИЈЕЉИНА - Посланик СНСД у Парламенту БиХ Славко Јовичић каже да не зна какве још доказе Тужилаштво БиХ треба да добије да би некадашњи командант Петог корпуса бошњачке армије генерал Атиф Дудаковић напокон био кажњен за злочине које је починио.


Он истиче да је трагично то што истрага у случају "Дудаковић" траје три године, поред обимних доказа против њега, подсјетивши на случај "Шкорпиона", који су након емитовања снимка у року од 24 часа похапшени, а против њих је одмах подигнута оптужница.

"Они су већ и осуђени за те злочине. За Дудаковића, изгледа, треба некакав посебан доказ. Тужилаштво БиХ прича о некој правичности и правди. Па гдје је правда за ове невино убијене људе са снимка и њихове породице?", пита Јовичић.

Он је истакао да Тужилаштво БиХ породицама убијених мора да објасни зашто се њихови крвници шетају по Бихаћу.

Јавност у Републици Српској, Цазинској крајини и цијелом региону запрепашћена је новим доказима о злочиначким активностима некадашњег команданта Петог корпуса бошњачке армије генерала Атифа Дудаковића, које су објавили РТРС и БН телевизија.

Посланик Демократске народне заједнице у Представничком дому Парламента Федерације БиХ Хафеза Сабљаковић очекује да ће Тужилаштво БиХ, након емитовања посљедњег видео-снимка и свих доказа који недвосмислено потврђују учешће Дудаковића у ратним злочинима, напокон покренути то питање са мртве тачке.

"Истрага траје већ три године и из тога је видљиво да онима који воде тај процес и који ће морати донијети пресуду у овом случају и даље недостаје храбрости да посао приведу крају и казне починиоце гнусних злодјела. То ме уопште не чуди, с обзиром на то да је Дудаковић за многе легендарни и недодирљиви комадант Петог корпуса Армије БиХ, што му изгледа даје имунитет да некажњено шета по БиХ", каже Сабљаковићева.

"Прес РС" наводи да је шокантна чињеница да против Дудаковића још није подигнута оптужница за ратне злочине, па ће "бошњачки херој", по свој прилици, наставити да се слободно шепури по Бихаћу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog