Društvo

Бања Лука: Од септембра плаћање паркинга путем СМС

БАЊА ЛУКА - Услуга плаћања паркинга путем СМС-а требало би да буде обезбијеђена грађанима Бањалуке најкасније до септембра, истакао је шеф Одсјека за паркинге и гараже у Административној служби града Бранимир Папић.


Он каже да је наручено и 15 апарата за наплату, који ће бити постављени у оне дијелове града за које се процијени да су потребни.

Папић је подсјетио да је Одсјек за паркинг и гараже наплатом паркинга прошле године зарадио 2.370.000 КМ, што је за 64 одсто више у односу на 2007. годину, док се на крају ове године очекује приход од три милиона КМ.

На подручју града укупно има 2 355 паркинг мјеста, од којих првој тарифној зони припада 1 096, док у другој зони има 1 259 паркинг мјеста

Папић је подсјетио да паркирање у првој зони за сат времена кошта једну КМ, цјелодневна паркинг карта износи пет КМ, а мјесечна 100 КМ. У другој тарифној зони сат времена кошта 0,50 КМ, док је цјелодневна паркинг карта три КМ, а мјесечна 40 КМ

Он је појаснио да ће грађани 10 минута прије истека времена за плаћени паркинг поруком добити обавјештење да продуже карту за паркирање или да склоне возило, када проради плаћање путем СМС-а.

Он је рекао да су тренутно на паркинзима у Бањалуци постављена 64 аутомата за наплату.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog