Republika Srpska

Грци преузели Свети Стефан

БУДВА - Грчка Рестис група, власништво бродовалсника Виктора Рестиса, преузела је власништво у Аман ризорту и закуп Светог Стефана, изјавио је адвокат те фирме, Горан Велимировић.


Он је казао да је Рестис преузео власништво, али да ће на Светом Стефану задржати менаџмент сингапурске компаније.

"Већ су склопљени уговори о реконструкцији Светог Стефана који ће почети у октобру", рекао је Велимировић за подгоричке Вијести.

Влада је прије три године црногорске хотеле Свети Стефан, Милочер и Краљичина плажа дала у закуп на 30 година сингапурској компанији. Аман је од тада реконструисао само Краљичину плажу.

Рестис је један од власника компанија Голдененерџи и Паблик пауер корпорејшн, које су доставиле најбољу финансијску понуду за куповину дијела државних акција и докапитализацију црногорске Електропривреде.

Грчка Рестис група већ послује на територији Црне Горе. У њиховом власништву су банка, Рудник мрког угља у Беранама и плац поред моста Миленијум у Подгорици.

Рестис је један од пет највећих бродовласника у Грчкој. Он има послове са владарском породицом Ал Нахијан из Абу Дабија. Рестисов фонд има учешће у енглеском фудбалском тиму Манчестер сити, који контролише компанија шеика Мансоур бин Заyед Ал Нахијана.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog