Društvo

Штрпце без струје, локална скупштина засједа

ШТРПЦЕ - Око 12.000 Срба и 3.500 Албанаца који живе у Штрпцу скоро мjесец дана су без електричне енергије и тим поводом сутра ће бити одржана ванредна сједница скупштине општине.


Ситуација у Штрпцу из дана у дан све је гора, у најтежем положају налази се 320 интерно расељених лица смјештених у неколико колективних центара, а здравствени радници наводе да је изузетно отежан и њихов рад.

Предсједник општине Штрпце Звонко Михајловић изјавио је да ће сутра одборници локалног парламента, у присуству представника села, усагласити даље кораке које ће предузети ради рјешавања проблема са струјом.

Михајловић је подсјетио да и поред добре воље Срба да Косовској електро корпорацији (КЕК) плате паушал од по 26 евра, представници КЕК се прије два дана нису појавили у Штрпцу.

Највећи проблем је захтев КЕК да им предамо у надлежност трафостаницу у Штрпцу која је у власништву Електропривреде Србије (ЕПС), рекао је Михајловић који је изразио над да ће неко од представника ЕПС присуствовати сједници.

ЕПС је, у сваком случају, тај који ће о овоме дати последњу ријеч, истакао је предсједник општине.

Михајловић је, изнео да су Срби у Штрпцу били спремни да дозволе да у трафостаници убудуће раде четири радника КЕК будући да су сагласност за то дали представници Министарства за Косово и Метохију.

Општина Штрпце је без струје од 30. јуна.

Житељи ове општине су првих 10 дана били под јаким режимом редукција и струју су имали само од поноћи до седам часова ујутру, а од 11. јула су у потпуности без електричне енергије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog