Društvo

Томпсон (за дом) спремнији него икад

 БИОГРАД - Контроверзни хрватски пјевач Марко Перковић Томпсон по обичају је започео синоћни концерт на градском стадиону у Биограду забијањем мача у бину уз већ виђену усташку иконографију и усташки поздрав "За дом спремни".


 

Томпсон, чији су наступи били забрањени у неким земљама ЕУ, поручио је да неће више да ћути и позвао публику да са њим кличе "За дом спремни".

"Нећу више шутјети, доста је! За дом смо спремни, иако издајници то не би хтјели. За дом!", викнуо је Марко Перковић Томпсон са бине на концерту који је у суботу увече одржао у Биограду, а затим је хиљаде окупљених људи позвао да са њим запјевају пјесму "Чавоглаве".

Пјеваћемо "Чавоглаве", али не као до сада, него као 1991., са повицима "За дом - спремни", колико год то некоме сметало, повикао је Томпсон.

Маса бројнија од десет хиљада људи, испунила је фудбалски стадион у Биограду и скандирала са пјевачем.

"Нису антифашисти створили ову државу, нећу шутјети! Највећи издајници у Хрватској су Месић и Кајин, али мрзитељима Хрватске поручујем да неће успјети угасити заједништво Хрвата, посвађати мене са Шкабрњом, водити политику против бранитеља и спријечити нас да пјевамо о љубави према Богу и домовини. Славићемо све наше вриједности и посебно све оне који су дали животе за слободу Хрватске. Заједништво Хрвата осећам на сваком концерту, у цијелом свијету, драги мој хрватски народе", поручио је Томпсон, праћен френетичним скандирањем „У бој, у бој, за народ свој!" и „Зови, само зови".

Томпсон је био задовољан што је на препуном биоградском стадиону видио велики број деце и младих људи.

"Мрзитеље буни што се хрватска младеж окупља око правих вриједности. Ми знамо о чему пјевамо, а политичари су обични издајници. Шаљем вам поздраве од Мирка Норца, које сам добио прије неколико сати", говорио је Томпсон уз рефрен „У тамници твоји су војници".

Са бине је поздравио и Анту Готовину, те позвао све присутне на велику прославу Дана победе 5. августа у Чавоглаве.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog